ERZİNCAN / ÜZÜMLÜ - Gökbayrak İlkokulu

Ara

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı tarafından HAYDİ Mobil uygulaması üzerinde oluşturulan ana ve ara yüzler aracılığıyla hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme,   hayvanların  bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama/oynatma,  ülkeye sokma vb. adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır.

Ekm

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Ekm

İnsan ilişkilerini güçlendirme, zengin kelime dağarcığı ile daha kaliteli ve etkili konuşma yapma, kişiye sosyal bir karakter kazandırma, kişinin toplumsal statüsünü artırma ve toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olma ve ilimizde kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmek amacıyla  yapılan Candır Kitap Can Hep Birlikte Okuyor Erzincan projesi kapsamında yürütülen 9-9.24 arası gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine okulumuz katılmıştır

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilkokullarda ölçme-değerlendirme çalışmaları, test sisteminin tamamen sona erdirildiği "sınav değil, süreç odaklı" öğrenme yaklaşımını temel alan "öğrenci gelişim dosyası" üzerinden yapılacak.

May

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuza gönderilen Macera Parkı Adasında çocuklarımız doyasıya eğlendiler. Erzincan Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

May

3/A Sınıfında eğitim alan öğrencilerimizi Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı protokolü kapsamında ÜZÜMLÜ GSİM Spor Salonu'na sportif yetenek taramasına götürdük.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri arasında İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuma yarışması yapıldı. Yarışmada jüri üyeleri öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlama, beden dilini kullanma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, sahne ve konuya hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak 100 üzerinden puan verdiler.

Şbt

Deprem bölgesinde ki vatandaşlar için yardım toplanıyor. Startı verilen yardım kampanyası kapsamında gün içerisinde 7'den 70'e her yaştan ve her kesimden vatandaş, ellerinden gelen tüm desteği sunuyor.

Ara

Kodlama Robotu Eğitim Seti etkileşimli, eğlenceli özelliklerden bazıları:

• Nesneleri algılar ve etraflarında hareket eder!
• Döngü komutlarını takip eder.
• Çizgi izleme sensörü ile çizgileri takip eder.

Berat ATALAY öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Erzincan Rehberlik ve Araştırma Merkezi çalışanları  Psikolojik Danışmanları Selim Bektaş, Süleyman Çolak ve Şahin Şen tarafından Üzümlü/Karakaya Gökbayrak İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencilerine yönelik Akran Zorbalığı, Mahremiyet, LGS bilgilendirmesi ve verimli ders çalışma teknikleri konularında  seminerler verilmiştir... Bizleri en güzel şekilde bilgilendiren  öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz...